Anak2 mummy sayang

Friday, June 21, 2013

Thank you Allah

Assalamualaikum,

biasa mesti nk mula ayat dgn dah lame x update blog..dah bersawang..bkn apa,kat rumah kalo da farhi conquer lp mmg xdpt la..mamy pulak kalo d opis la bole nk layan internet smbil mnum coffee silang kaki ats kusi,kalo kat umah bersilat yer...takde masa nk duduk dpn tv dgn tng hihihi kalo dpn tv mesti multitasking..lipat bju susu adik layan farhi..aiyooo mmg xckp jam la kat rumah..hmmm tp ye sye bersyukur dikurniakan suami yg rjn membantu,ank2 yg comel walopon sgtlah xleh duk diam kalo xde aktiviti...

Thank you Allah...Thank you Allah..sesibuk mana sepenat mana pun layan suami n ank2..tp mamy bersyukur sgt2x..ye bukan sng nak jd ibu,nak jd ibu yg terbaik untuk ank2 isteri yg terbaik untuk suami..tp kita cuba doa Insha Allah..

Mamy sgt la bersyukur sbb Fayha skrg pun dah dpt daftar under Alhafiz motherhome..tmpt farhi membesar dulu..skrg Farhi dah join Alhafiz playschool..Fayha dah dpt msk under 2 years nursery kat Alhafiz..sblm ni kalo anta Fayha rumah bbysitter asek mgs jer nmpk mamy,tp skrg lega sgt kalo anta mesti adik angkat tgn nk pegi kat kakak2 Alhafiz,time blk pun syum..ibu mane xsuke kan..syukur sgt Ya Allah..sbb masih ade peluang kat situ.Dulu farhi stop smp 2 thn..then g bbysitter,mmy nmpk sgt different..farhi dulu nk pegi keje pun mamy ngs smbl driving sbb jerit2 xnk g umh bbysitter..hari2 xtng..pdhl waktu kat Alhafiz dulu dr lahir smp 2thn mesti xsbr2 nak jumpe kwn2 die Adam,Hadif..rase besalah sgt anta farhi g umh bbysitter tp nk buat camne Allah dah rncg..tp Alhamdulillah,Allah tlg lepas tu kak Ju owner Alhafiz dah set up playschool for 3 years above mcm tu..ape lg trus anta farhi ke situ n smp skrg farhi sgt srnk kat school..lega sgt2..dah pnd mcm2x..fayha pulak dr lahir smp 7months di jg babysitter,asek mngs..smp nmpk la muka babysitter fayha mrh2..mamy jd risau xtng je setiap kali anta adik n off to office..mamy mesti nk rush je blk amik adik..mgkn sbb babysitter fayha dah berusia (50+) and jg 6 org..adik plg kecil..so xdptla nk lyn adik sbb tu adik asik mngs..mmy plg sedih sbb mamy penah blk dr opis tgk muka adik bertutup kain sbb adik bising,bile tutup muka dgn kain napkin br adik diam n tdo..mamy pernah blk opis amik adik srg2 dlm bilik smbil tdo meniarap..airmata adik masih basah mgkn adik menagis byk sgt penat n adik tetdo..tetdo srg2 dlm bilik..='(  mamy rase besalah sgt..sbb terpaksa keje n tglkan adik..mamy hny doa je smg Allah jg adik slalo naik keta anta adik mamy bc doa bg adik n abg farhi dgr..supaya Allah sentiasa jg adik n abg farhi..especially adik sbb mamy tau adik xsuke mmy anta ke situ..Alhamdulillah Allah dgr doa mamy,ade kosong tmpt untuk adik di Alhafiz waktu mamy tany ummi jue..Allah lega sgt2x...adik pegi mula2 daddy anta sbb mamy tkt adik ngs bila nmpk mummy..daddy ckp mula2 adik ngs pastu kakak bg adik bby bites yg daddy bwk trus adik diam..yg plg seronok time blk adik nmpk sgt ceria,xmcm slalu..hny satu hr jer ade xmrgm pun..skrg mamy anta adik siap hulur tgn nak g kat kakak2 Alhafiz..syukur..Thankyou Allah..Thanks Kakju sbb terima Farhi n Fayha...

Arini actually mamy puasa ganti..Ramadhan dulu mamy puasa penuh time tu pregnant kan Fayha 7 bulan kalo xsilap..Alhamdulillah walaupun sebelum tu mamy asek ade mslh airliur xdapat telan,loya yg truk,tp time ramadhan mamy dpt puasa penuh,Allah Maha berkuasa..mslh airliur mmy kurang..cume klakar blk bila ingat time tu nk krg loya mamy amik garam secubit..lepas sahur je turus sblm subuh amik garam n dah abis msuk subuh tahan je smp bukak puasa amik grm blk..mcm mane yer time puasa siang tu bole pulak mmy thn..tp dah bukak puasa mesti xbole xamik grm..kalo xamik air liur kuar non stop..mamy amik grm ni pun dah lame dkt 6bln preggy br amik..sblm ni bwk kain la thn air liur..ingat blk time class dulu siap msuk bwh meja buang air liur hihihi..so hrni actually mamy gnt puasa Ramadhan 2011 ade berbaki yg mamy xsmpat hbiskan sbb preggy Fayha yg sgt truk alahan..so thn ni mmy byr fidiah n gnt puasa..ade 6 hr..sbnrnyer lmbt sgt start gnt puasa sbb asek risau kalo puasa mcm mana nk pam susu sbb tiap kali pam susu lapar..pastu menggigil kalo xmkn..tp Alhamdulillah kuas Allah,hr ni dah pam dpt 9 oz susu adik..takde pulak nk mengigil lapar (skrg pukul 1 dah..)betulah Allah sgt hebat..dan Allah pasti tlg hamba2 Nya..smg mamy kuat utk gntkan puasa lg 5hr sblm Ramadhan..so mgg dpn mmg kena hbs2 an..kali ni pulak class punyala jauh..dr Faculty management..class mamy byk kat engineering..mnapak la lagi..tp kalo kita ikhlas InshaAllah pasti Allah tlg...sewaktu lahirkan fayha seberat 3.8kg dulu smp nk putus nyawa ras tp waktu tu yg menjadi kekuatan mamy,bila mamy fikirkan,mcm mana la Maryam lahirkan nabi Isa a.s di bawah pokok kurma srg2 dulu xde dr,xde sape hny ade Allah..sdgkan kiter bersalin ade dr pakar,wad berekon,ade suami pggkn tgn..ade supporters dr nurse..so mmy jd kuat waktu tu..skrg pun tgh puasa plus breastfeed fayha mamy fikirkan yg sama..mcmmana keadaan maryam dulu,hny dgn kurma slps lahirkan Nabi Isa a.s dpt kekuatan dr Allah..mcmmane org2 Islam yg berperang zaman dulu lepas tu xde ckp mknn mesti ade yg menyusu jugak kan..hmmm mamy ni siap dah bgn mkn ns tlur grg ikan bakar pg td siap amik esp shaklee untuk tmbh tenaga hihihi..itu punxkan xboleh kan..yea mmy bole!!!

okla pnjg pulak la kan..off nk amik fayha..friday no class ,yea yea =) hehehe



Sumber kekuatan Mamy slain dr Allah..mak ayah mamy...mama ayah mertua..adik2..kakak2..abg..ipar2....mummy loves u all so much...

4 comments:

mama_onie said...

Kita sentiasa kan yang terbaik untuk mereka kan?

mama_onie said...

Kita sentiasa mengaharapkan yang terbaik utk mereka kan? **adoi kepala tgh fening type pun salah...

yana said...

hehe betul tu mama onie yg hot tu..suke bce blog kak zam!TRUSKAN!klakar ayat kak zam pakai xbosan hihi

cerita dewasa said...

Keep up the good work!
Thanks for sharing.
cerita dewasa / cerita 17 tahun / cerita panas
cerita sex / cerita abg / cerita bokep
abg hot / gambar hot / cerita horny