Anak2 mummy sayang

Friday, September 30, 2011

Doa buat Suamiku...

Salam,

Hari ni dah 30hb Sept 2011..Dady punyer birthday 22 sept..xsempat nk berblog sbb sibuk dgn marking n tmbh pulak Farhi chicken pox..tp of course xlupe celebrate last 22 sept..hehe tp buat kat umah je la..'candle lite' dinner kununnyer...tp bolela..sedapkan dady steak itu????

So kesempatan berblog ni nk dady taw yg mamy loves u sooo much...!happy birthday sayang..hope every year kiter dpt celebrate sesame...Buat suamiku,tiade ucapan setanding dgn ksh syg dan kesabaran yg abg berikan selame ni..hny doa yg mmp dtadahkan,smg dr ini mampu menjadi seorg isteri yg seperti kau mimpikan..semoga Allah sentiasa membahagiakan kita dunia dan d akhirat..amin..doa buat suamiku...ikhlas dr isteri mu...

Ya Allah..
Kau ampunilah dosa ku yang telah kuperbuat
Kau limpahkanlah aku dengan kesabaran yang tiada terbatas
Kau berikanlah aku kekuatan mental
Kau kurniakanlah aku dengan sifat keredhan
Kau peliharalah lidahku dari kata-kata nista
Kau kuatkanlah semangatku menempuhi segala cabaran Mu
Kau berikanlah aku sifat kasih sesama insan


Ya Allah…

Sekiranya suamiku ini adalah pilihan Mu di Arash
Berilah aku kekuatan dan keyakinan untuk terus bersamanya
Sekiranya suamiku ini adalah suami yang akan membimbing tanganku dititianMu
Kurniakanlah aku sifat kasih dan redha atas segala perbuatannya
Sekiranya suami ku ini adalah bidadara untuk ku di Jannah Mu
Limpahkanlah aku dengan sifat tunduk dan tawaduk akan segala perintahnya
Sekiranya suami ku ini adalah yang terbaik untukku di Dunia Mu
Peliharalah tingkah laku serta kata-kataku dari menyakiti perasaannya
Sekiranya suami ku ini jodoh yang dirahmati oleh Mu
Berilah aku kesabaran untuk menghadapi segala kerenah dan ragamnya

Tetapi ya Allah…
Sekiranya suami ku ini ditakdirkan bukan untuk diriku seorang
Kau tunjukkanlah aku jalan yang terbaik untuk aku harungi segala dugaanMu
Sekiranya suami ku tergoda dengan keindahan dunia Mu
Limpahkanlah aku kesabaran untuk terus membimbingnya
Sekiranya suamiku tunduk terhadap nafsu yang melalaikan
Kurniakanlah aku kekuatan Mu untuk aku memperbetulkan keadaanya
Sekiranya suamiku menyintai kesesatan
Kau pandulah aku untuk menarik dirinya keluar dari terus terlena


Ya Allah…
Kau yang Maha Mengetahui apa yangterbaik untukku
Kau juga yang Maha Mengampuni segala kesilapan dan keterlanjuranku
Sekiranya aku tersilap berbuat keputusan
Bimbinglah aku ke jalan yang Engkau redhai
Sekiranya aku lalai dalam tanggungjawabku sebagai isteri
Kau hukumlah aku didunia tetapi bukan diakhirat Mu
Sekiranya aku engkar dan derhaka
Berikanlah aku petunjuk kearah rahmatMu

Ya Allah…Sesungguhnya aku lemah tanpa petunjukMu
Aku buta tanpa bimbingan Mu
Aku cacat tanpa hidayah MuAku hina tanpa Rahmat Mu


Ya Allah…
Kuatkan hati dan semangatku
Tabahkan aku menghadapi segala cubaanMu
Jadikanlah aku isteri yang disenangi suami
Bukakanlah hatiku untuk menghayati agama Mu
Bimbinglah aku menjadi isteri Solehah
Hanya pada Mu,


Ya Allah…
Ku pohon segala harapan
Kerana aku pasrah dengan dugaan Mu
Kerana aku sedar hinanya aku
Kerana aku insan lemah yang kerap keliru
Kerana aku leka dengan keindahan duniaMu
Kerana kurang kesabaran ku menghadapi cabaran Mu
Kerana pendek akal ku mengharungi ujian Mu


Ya Allah Tuhanku…….
Aku hanya ingin menjadi isteri yang dirahmati
Isteri yang dikasihi
Isteri yang solehah
Isteri yang sentiasa dihati
Amin, Ya Rabbi Allamin…….

Friday, September 16, 2011

Farhi fav's spot

Salam...

Farhi plg excited bile Mamy n Dady ckp nk kuar..da pandai cr shoe bile mamy ckp "kuar"..pastu ckp play..yeaaaa!!!suke die..lalu j sebelah Alamanda nampak j building tu trus yea!!!!sukenye die..sbb ape xsukenye..ade mainan byk..every week mesti pegi plak tu mane xkenal...

Favourite car Farhi..Mighty Mouse!

video

Farhi xsuke naik stroller tp suke tolak mmg ye...

Xkisahla toys ape pun..saye plg suke ball n car!


Farhi skang dah pandai ckp one two three tp dlm pelat die la..bile suh tnjuk kat book pun betul..gud boy Farhi..Alhamdulillah smg smp besarla suke membace..jgn jd cam mamy suke kira ja membaca malasss hehehe...skang Farhi suke sgt suh bacekan book..next i will upload video Farhi bace book ngan deddy..


.


Dah pandai cakap "aaaairrr..."

Yehhhh mamy nk gak posing..Thanx dady belikan spek baru!!

Dady Farhi sakit during last Ramadhan

Salam...

Setelah sekian lama,bru rasa semangat nk hupdate..Ni citer last Ramadhan lah..Dady Farhi demam truk...Farhi pulak xabes2 nk men ngan dady...




*At last give up daddy xnk main dgn dia...Farhi2x...dah pnd one two three n suke sgt lagu ni....HambaMu