Anak2 mummy sayang

Sunday, January 31, 2010

Teluk Batik again..

Salam,

After Syake's wedding..went to my sister house at Persiaran Venice just near by Teluk Batik..5pm on same day, we went to Teluk Batik for picnic...Nice view...

Bukan main lagi hubby berenang2..me d preggy ni xdapekla nak join..geram tul..tggla dah beranak nnt lepas gian..siap berangan nak naik banana boat lg...


Dah penat berenang perut pun lapar..makan mee sanggul yg di masak kak een...pun xmandi laut jgk dia ni...


me yang xmandi laut..melantak tepi laut...


Dah penat around 7pm bertolak blk umah..kepenatan sumer org...

Three Happy Kids...

My first n only nephew..Arif Hakimi...With his sexy swim suit..haha dah membesar dgn jayanya after bersunat..8 years old..nakal...pandai membodek..pandai mengambil hati..yg terbaru obses with foods...My first sister's son..

My first niece..Arif Hakimi's sister...Nurin Farzana..5 years old..Penakut dgn my hubby...Pemalu yg agresif...jeles yg keterlaluan terhadap little Afifah...Cepat kecyankan org...Yg terbaru sgt penggeli for instance x suka kongsi cawan atau straw dgn org...My first sister's daughter..

My Second Niece..Nur Afifah...almost 2 years old...Big eyes..Bersuara Lembut..Suka senyum...ber cakap dgn loghat Utara..Yg terbaru sgt manja dgn org...Sebelum ni ssh jgk nak pgg dia kalo Ummi ader..My second sister's daughter...


Waiting for new born baby...Name: Secret after delivery..

Like Mother Like Daughter...

My First sister, Azura with her daughter Nurin...

Hubby Terapung di Tengah Lautan...


Syake and Naseer's Wedding..

Salam,
Last Saturday sempat gi wedding Syake n Naseer at Lumut...Nice wed ceremony..Sempat bergambar dgn pengantin jelita ni..membulat x me???Me Hubby n Ex Kisas fren Hakimin..

Yang best tue dpt jumper ngan si Liza Leas yg da lamer menyepi ni...Si tdg pink ni classmates me n hubby 506 KISAS dulu...dari dulu smp skrg tersenyum jer...yg tdg brown cream tu Aini..br jer kenduri Aimi ari tu jumper...K Semoga berbahagia for Syake n Naseer...

Monday, January 25, 2010

Mentari Hidup..

Salam..

Tetibe rase nak menulis..tgh marking paper students..Alhamdulillah xdela teruk sgt..Mgg lepas mak datang dari Kedah teman abang ku yg baru dpt Pejabat Pendaftaran Negara Sarawak..kcyan mak xda dah la org yg plg dekat nak blk hjg mgg slalu..kalo x abg Pon leh la jenguk mak tiap2 mgg..kami (anak2 mak tok ngan tok ayah) pun yg sememangnya jauh di mate dkt di hati ni xdela nak risau sgt..skrg sapela dr 7 beradik ni yg nak duk dkt2 mak ayah ha..ish2..kcyan diorg..Tgg Ummi Afifah balik duk Kedah tah bila...dr 7 org tgl berdua di rumah..ditemani kucing2 yg jumpa di jalanan..sob sob..td pagi anta ang pon kat PPN Putrajaya..kul 9 td die msg da dlm bus on d way ke LCCT..flight kul 11.45..sedey ja..lg 3 mnggu nak kawen kena anta ke Sarawak lak..nsb bdn...

Mgg ni pun byk event...Sabtu lepas after breakfast mak abg Pon n adik2 yg dtg dr Selasa lagi bertolak blk ke Kedah coz abg Pon nak packing brg utk ke Sarawak today...after that me n hubby trus bertolak ke KL...for wedding reception cousin hubby..Elmy Fairuz..Me n hubby mmg penat jgk coz semalam tu tdo lambat dlm kul 2 duk sembang2 ngan mak n men game ngan adik2...pastu trus gi umah Elmy..my hubby mmg xde mood abes ari tu..ader la insiden kecik2 hati..tp as usual me n hubby simpan dlm ht..Ahad gi bday party anak sedare sepupu hubby...n skali lagi ade rase kecik hati d ht me n hubby..xperlula nak ckp pasal aper yer..yg penting biar apepun...biarla ktrg jer yg nak trase kecik2 hati ni...even kadang2 dgn mak kiter sendiri pun kiter nak kecik2 hati..tp mcm me ckp dgn hubby..ape2 pun dlm hdup ni..kalo kiter trase dgn sape2 pun kiter bley nak org tu tau yg kiter trase..kecuali dgn mak ayah...dgn mak ayah ni biarla kiter yg terase n kiter lupekan ape yg kiter terase tu..as long as mak ayah kiter x terase dgn aper yg kiter...Harap sgt kalo ade kesalahan me n hubby terhadap mak ayah n mama di ampunkan dunia akhirat..kdg2 kiter sendiri x sedar yg kiter sendiri yg lukakan ht diorg..so lupekan yg keruh..amik yg jernih..biar hidup sentiase happy n diredhai-Nya...InsyaAllah...


My beloved mom...mak ckp kat ayah..Fairuz belanja burger 4 tingkat..Amboi...Big Mac ja pun..We love u mak...duduk dr kiri Adik2 ku..Jijie, Akma, Achik n yg kat tgh2 mcm tgh melantak tu la Abg Pon..


My beloved Mother In Law aka Mama..Ayuz, Yana and Baby loves u...Nape tetibe rase mcm aku lagi besar dr mama ni...haish...gemuk kah???

Ha me again..26 weeks already...Dah kena pakai baju ngandung...comel jadinya...


And finally..posing maut me n beloved hubby..Ana n Baby love u forever...Mmmuah!

Terase sedey n berair mata dgr lagu ini...Mentari Hidup...Mcm seswai dgn me n hubby yg tgh feeling2 ni..

Kala senja itu tiba
Kutermenung sendirian
Terasa diriku ini jauh dari rahmat Tuhan
Dosa yang aku lakukan
Menerjah ruang fikiran
Masihkah ada untukku keampunan

Gelap rasa dunia ini
Tanpa cahaya Ilahi
Baru kini kusedari
Jalan yang aku lalui
Memusnah pedoman hidup
Melempar hatiku ini ke lembah kehinaan

Dalam kegelapan itu
Terbit cahaya dari-Mu
Memandu hamba-Mu menuju iman
Menginsafi diri dengan ketaqwaan dan kesabaran

Kau terangi jalanku menuju syurga-Mu
Dan Kau tunjuki dengan hidayah-Mu
Hanyalah pada-Mu kuhadapkan diri
Mohon keampunan

Wahai Yang Maha Pengasih
Bantulah hamba-Mu ini
Yang kian terumbang-ambing
Di dalam arus duniawi
Kuberdoa kepada-Mu
Memohon limpah rahmat-Mu
Mentari hidupku kan bersinar kembali



video

Sunday, January 10, 2010

Me 24 weeks pregnancy...

Salam....

Dah genap 24 minggu kandungan ni...Alhamdulillah semakin sihat baby n mummy..sabtu lps jmp dr Salleh scan baby n semuanya baik2 jer..position baby baik..uri pun xde prob..Alhamdulillah syukur melihat kebesaran Allah..tgk tgn baby gerak2..mulut terkumat kamit..rase bahagia..Selepas semua kepahitan yg di lalui sebelum ni rase terubat walaupun cuma tgk dr screen..x sbr tgg my baby utk dipegang2 dan di cium2 haha slalu cium baby org jer...

Berat sekarang pun bukan main 59 kg...dr 53 terus 59...uh mkn byk ker aku ni...lepas scan ari tu sempat singgah JUSCO shopping sket2..mule2 mestila brg baby...hmmm hadiah utk baby mummy coz sihat n aktif slalu..beli 2 topi..2 helai baju..3 set sarung kaki dan tgn..n baby blanket yg sgt comel...mmg teruja tgk brg baby..next time plak la shopping yer...pastu gi shopping kat mummy nyer bhgian..beli kain n 2 helai baju,,,maklumla dah x muat byk baju2 yg sedia ade..tensen gak time ni hubby mcm biasala time aku nak shopping mulala nak berak la...geram tul..saje suh aku cepat..siap x sempat nak beli sandal baru..sandal sekarang dah tgg masa jer nak terlucut tali..ish..lst2 gi bhgn men plak cr seluar hubby..dgn eksennyer die beli dgn pantas x sampai 10 mnt jer..siap ckp lagi tgk masa yg die pakai sekejap jer..,mmgla...dah pempuan nyer brg cntk2 belaka..mstla kene survey..siap nak survey yg murah n cantik..mst la lame...Skarang asyik membelek2 brg baby yg di beli..sgt cute tgk baju diorg yg kecik2 ni...

Ahad sempat gi kenduri kawen Aimi n Hafiz..Congrats n semoga berbahagia ke anak cucu...seronok jumpak kwn2 lamer...especially my hubby la...

Me n Aimi...Sgt cantik Aimi hari itu..Me yg dah bulat...

Sunday, January 3, 2010

Penutup 2009...

Alhamdulillah dipanjangkan umur sampai ke tahun 2010..mmg sekejap sgt masa berlalu...dan mcm2 yg berlaku dlm thn 2009...kenangan pahit manis yg x mungkin aku lupakan...biler aku baca entry my hubby terasa mcm drama pulak..mmg mcm2 kenangan especially for me n hubby...thn ni jgkla aku dpt abeskan master..dpt keje stable..jadi isteri n penamatnye bakal menjadi seorang ibu InsyaAllah..semoga tahun hadapan memberi sinar yg lebih bahagia untuk aku, suami n my lovely little baby inside my womb...doakan kami sentiasa bahagia..
Allah berikan kita kebahagiaan...
Allah berikan kita ujian..
Kita redha menerima..
Bersyukur dengan semua nikmat Nya...
Berdoa untuk yg lebih sempurna..Ameen..

Xsbr mnanti kelahiran baby dlm perut ni...doakan kesihatanku ye semua...

malas pulak nak cerita satu2 2009 memories..sebab hubby da tulis panjang2 da..silala bace..=) http://thelostkite.blogspot.com/

Baru balik dr bercuti panjang last week..balik kampung n honeymoon kedua bersame hubby ke Penang..mmg mcm2 hal terjadi..termasukla pegi ke Lumut 3 jam tersadai tgg Mc Kak Een pulang...tgk gambar la utk keterangan lanjut..=)


Inila hotel tempat kami menginap di Penang ni..D'Feringgi Hotel and Restaurant..mmg murah berbanding hotel yg lain tp selesa...50 m from beach jer=)



Dapatla free breakfast stay 1 night kat hotel ni..mkn berdua mcm berempat makan...

Sempat jugala kami main layang2 kat tepi pantai..terer gak my hubby menerbangkan lyg2 tu..


Waktu ni ade skali terbabas jgk layang2 ni ke tanah...Gambar sebelum terbabas

Tapi berjaye diterbangkan balik..tgg giler lyg2 ni naik..

Terkantoi minum air pepsi abg..cuba gak kurangkan air gas time pregnant ni..tp tgk cam sdp jer..mane tahan..

Aku yang terer.. main layang2 pakai ibu jari kaki..

Aku..24 weeks pregnant..comel x...huhu

menunggu matahari terbenam at Batu Feringgi..

Gambar ditujukan khas buat ummi afifah..Bukti kami singgah di Lumut..Cess time2 ni la dia nak gi mandi kolam air panas...abg semayang jumaat di Masjid depan TLDM Lumut..aku menunggu dlm kete la..lepas tu pekena nasi ayam di Teluk Batik...nsb baik sedap giler..pastu blk KL ikut jalan lame..dr kul 3 sampai kul 7.30 br sampai..ape2 pun Im really happy..thanx hubby for dis vacation..love u more n more....always love u..